×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

Matrassen

De aanschaf van een matras is één van de belangrijkste aankopen wanneer je op zoek bent naar een optimaal slaapcomfort. Het is belangrijk om te kijken dat een matras aansluit op jouw specifieke eigenschappen en wensen. Ieder lichaam is anders en zo heeft ook iedereen een andere slaaphouding. Bij Home Center hebben we een breed assortiment aan matrassen. Laat je adviseren door onze slaapexperts.

Online collectie matrassen Home Center
Online collectie matrassen Home Center

Wat is jouw matras? Matrassen zijn er in veel soorten en maten, dit omdat iedereen weer ander comfort nodig heeft. Een goed matras is ontzettend belangrijk en draagt bij aan een goede nachtrust. De slaapadviseurs van Kapenga Wonen helpen je graag bij de keuze voor een matras die past bij jouw wensen en slaaphouding. Bekijk de ruime collectie matrassen en test ze in één van onze winkels.

Online collectie matrassen Kapenga Wonen
Online collectie matrassen Kapenga Wonen
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 24-31 van 31

Van hoog naar laag sorteren
  1. Auping Matras Inizio 90x200cm
    Auping Matras Inizio 90x200cm
  2. Auping Topper Prestige Natural 90x210cm
    Auping Topper Prestige Natural 90x210cm
  3. Avek Matras Ouro 900 90x200cm
    Avek Matras Ouro 900 90x200cm
    € 1.495,00
  4. Avek Matras Prata 600 90x200cm
    Avek Matras Prata 600 90x200cm
    € 1.195,00
  5. Geen label aanwezig
    Auping Topper Deluxe 90x210 cm
    Auping Topper Deluxe 90x210 cm
Pagina
per pagina

Matrassen bij Home Center Wolvega

Cruciaal voor een goede nachtrust

Het matras waar je op slaapt heeft ongekend veel invloed op de kwaliteit van je nachtrust. Daarom is een goed matras van enorm belang. Welk matras het beste bij jouw past is een persoonlijke kwestie. Iedereen heeft immers een ander lichaam. Daarbij hebben we allemaal onze eigen wensen op het gebeid van ondersteuning en comfort. Neem daarom goed de tijd om een nieuw matras uit te kiezen.

Verschillende soorten matrassen

Matrassen zijn er in veel verschillende soorten en maten. We hebben de verschillende soorten matrassen hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Polyether matrassen hebben een gesloten celstructuur en zijn van lage kwaliteit. Dit type matras vertoont snel kuilvorming en heeft een slechte vochtregulatie.
  • Binnenveringsmatrassen bestaan uit een ondersteunende laag binnenveren en een toplaag comfortschuim. Als toplaag kan traagschuim, koudschuim of latex worden gebruikt.
  • Bij pocketvering matrassen zijn de binnenveren individueel verpakt in een stoffen zakje. Hierdoor raken de veren elkaar niet aan. Dit voorkomt dat het matras geluid maakt wanneer je je omdraait. Bij een pocketvering matras vervult de laag pocketveren een ondersteunende rol. De toplaag voor comfort kan bestaan uit traagschuim, koudschuim, latex of een combinatie hiervan.
  • Traagschuim matrassen hebben een drukverlagende werking. Traagschuim wordt namelijk zacht wanneer het in aanraking komt met warmte. Hierdoor zak je heerlijk weg in het materiaal.
  • Koudschuim matrassen zijn volkern schuimmatrassen. Dit betekent dat het kernmateriaal volledig uit koudschuim bestaat. Koudschuim matrassen hebben een open celstructuur wat ten goede komt aan de klimaateigenschappen van het materiaal. Een koudschuim matras ventileert uitstekend en biedt optimale vochtregulatie.
  • Latex matrassen worden steeds populairder. Het matras voelt lekker zacht aan en is anti-allergisch. Door de hoge veerkracht van het materiaal wordt je optimaal ondersteund.

Het juiste matras kiezen

Een matras vinden dat goed bij je past is nog een hele opgave. Je moet nadenk over materiaal, mate van ondersteuning, hardheid, afmetingen en ook nog je budget. We hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij gezet:

  • Soort matras
    Welk type matras je het lekkerst vindt liggen is enorm persoonlijk. Verdiep je daarom in de verschillende materialen die beschikbaar zijn en kijk wat het beste bij jou past.
  • Hardheid matras
    Lig je graag op een stevig matras of vind je een zacht matras juist fijn? voor rugslapers is een hard matras beter geschikt. Daarnaast is je lichaamsgewicht bepalend voor de hardheid van je matras. Wordt je een hard matras geadviseerd maar lig je liever wat zachter? Kies dan voor de hardheid die jij het fijnst vindt.
  • Comfort
    Het allerbelangrijkste is dat jij het matras lekker vindt liggen. Ga daarom altijd proefliggen voordat je een nieuw matras koopt.
  • Allergieën
    Ben je allergisch voor huisstofmijt? Kies dan voor een anti-allergisch matras. Hierbij is het belangrijk dat het materiaal goed ventileert en beschikt over optimale vochtregulatie.
  • Warmte-gevoeligheid
    Wanneer je het snel warm hebt in bed is het verstandig om voor een matras te kiezen dat goed ventileert. Een koudschuim- of pocketvering matras is in dit geval een uitstekende keus. Heb je het juist vaak koud in bed? Dan is een traagschuim matras goed geschikt voor jou.
  • Budget
    Stel vast hoeveel geld je wil uitgeven aan je matras. Hou er rekening mee dat je veel tijd doorbrengt in bed. Daarnaast is een matras bedoeld om ontelbare nachten op weg te dromen; een belangrijke uitgave dus.

Matras kopen bij Home Center Wolvega

Ben je benieuwd naar ons aanbod matrassen? Bij Home Center vind je matrassen van Auping, M line, Tempur en nog veel meer merken. Voor persoonlijk slaapadvies kan je terecht bij één van onze slaapexperts op de afdeling Slaapcenter XXL en Trendhopper Slapen. Zij helpen je graag met het vinden van een matras dat voldoet aan al jouw wensen.


Veelgestelde vragen over matrassen

+ Wat voor matrassen biedt Home Center?

+ Hoe kies je een nieuw matras uit?

+ Wat is de levertijd voor een nieuw matras?

+ Welke mogelijkheden zijn er voor verzenden en afhalen van een nieuw matras?