×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

Een eclectisch interieur in acht stappen

Eclectisch? Ja, eclectisch! In deze woonstijl mix je jouw favoriete kenmerken van verschillende stijlen, wat zorgt voor een uniek totaalplaatje. Het voordeel van een eclectisch interieur is dat jij zelf bepaald hoe je de stijlen met elkaar combineert. Dit betekent dus ook dat deze woonstijl losstaat van alle woontrends en dat jij de baas bent! Durf jij het aan? In deze blog laten we in acht stappen zien hoe jij de eclectische stijl kunt toepassen in jouw interieur!


#1 | Mix met verschillende stijlen

Klassiek met botanisch of industrieel met scandinavisch, niets is te gek! Het gaat er bij deze woonstijl echt om wat jij wilt. Een mooi kenmerk van een eclectisch interieur is de combinatie tussen vintage en nieuwe items. Dit contrast geeft jouw interieur karakter en maakt het helemaal eclectisch. Mix jouw retro kasten met een Scandinavische eetkamerstoel!

#2 | Zorg voor een rode draad

Steeds vaker zien we dat woonstijlen met elkaar worden gecombineerd in het interieur, waardoor er echt een persoonlijke leefruimte ontstaat. Toch is deze woonstijl niet zomaar een verzameling van spullen en is het erg belangrijk om te zorgen voor een rode draad in het geheel. Dit kan bijvoorbeeld een bepaalde stijl zijn die je als basis gebruikt of een rustige basiskleur zijn die vaak terugkomt in het interieur. Hiermee zorg je ervoor dat het geen rommeltje wordt.


Eclectisch interieur

Dutchbone

Eclectisch interieur

HKliving


#3 | Combineer verschillende materialen

Ook in het materiaalgebruik ben je vrij om te mixen wat je wilt. Materialen als hout en steen laten zich mooi met elkaar combineren en deze mix zorgt voor warmte en sfeer. Daarnaast geeft het een speels effect om verschillende stoffen met elkaar te combineren. Leg bijvoorbeeld een zacht plaid op jouw leren bank. In de eclectische stijl nemen stoffen als fluweel en leer het voortouw.

#4 | Ga voor kleur in je eclectische interieur

Iets dat echt onmisbaar is in een eclectisch interieur is kleur! Kleur is juist wat het zo persoonlijk maakt. felle en heldere kleuren worden vaak gebruikt in een eclectisch interieur. Je voegt gemakkelijk kleur toe door de wanden te sauzen, maar ook door bijvoorbeeld een kleurrijk vloerkleed neer te leggen. Zorg er wel voor dat de kleuren met elkaar in balans zijn om zo eenheid te creëren. Je kunt natuurlijk ook kleur toevoegen aan jouw interieur met meubelen en accessoires.

#5 | Zet een statement neer

Een eclectisch interieur leent zich perfect voor een statement. Durf er dus ook eentje toe te passen! Een statement is een meubel, woonaccessoire of kunstwerk dat net even anders is dan anders. Van een elementenbank maak je gemakkelijk een statement, bijvoorbeeld door twee elementen midden in de ruimte met de rugleuning tegen elkaar aan te zetten. Ook woonaccesoires kunnen een statement zijn, zoals bijvoorbeeld een ornament. Daarnaast kun je ook kiezen voor een kunstobject dat voor jou een speciale betekenis heeft, dit geeft ook gelijk een persoonlijke touch.


Eclectisch interieur

Light & Living

Eclectisch interieur

HKliving


#6 | Versier de muren in jouw eclectische interieur

Een kale wand past niet bij een eclectisch interieur. Er is altijd wel iets moois om te laten pronken aan de muur! Een lege muur vul je gemakkelijk op door een compositie te maken met persoonlijke foto’s in verschillende fotolijsten. Of hang wanddecoratie aan de muur, zoals bijvoorbeeld wandpaneel of wandlamp! Hiermee creëer je ook gelijk een statement aan de muur!

#7 | Wees niet bang voor groen

Groen, dat moet je zeker doen! Planten mogen echt niet ontbreken in jouw eclectische interieur. Ook hierin ben je helemaal vrij. Planten komen in allerlei soorten, vormen en kleuren. Combineer deze met elkaar. Doe ze in jouw favoriete bloempotten en maak hiermee een mooie compositie. Wil je toch liever geen echte planten in huis? In onze winkel vind je veel verschillende kunstplanten die bijna niet te onderscheiden zijn van echte planten. Ontek ze bij Home Center!

#8 | Mix met accessoires

Ook mooie accessoires mogen echt niet ontbreken in een eclectisch interieur. Maak mooie composities met jouw favoriete accessoires. Zorg ervoor je ze groepeert, want juist dit zorgt voor de eclectische uitstraling. Om het extra speels te maken kun je de accessoires zelfs combineren met planten. Hierdoor meng je verschillende kleuren, materialen en vormen met elkaar! Precies wat in deze woonstijl zo belangrijk is.


Shop jouw eclectische interieur!


Wil jij ook een eclectisch interieur?

Ben jij net als wij helemaal fan geworden van de eclectische woonstijl? In onze winkel kun je veel inspiratie opdoen voor deze woonstijl. Heb je toch liever wat hulp bij het realiseren van jouw eclectische droominterieur? Geen probleem! Wij bieden persoonlijk en deskundig interieuradvies. Neem gerust contact met ons op of plan een gratis adviesgesprek in met één van onze interieurstylisten, zij staan klaar om je te helpen met al jouw woonwensen!

Op zoek naar meer wooninspiratie?

Benieuwd naar alle woontrends, stijlen en tips? Neem dan eens een kijkje tussen onze andere woonblogs en laat je inspireren!