×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

Hotel Chique woonstijl

Hotel Chique, de naam verraadt het al een beetje, want we brengen in deze woonstijl het hotelgevoel naar huis. Luxe, comfort en sfeer zijn belangrijke kenmerken van deze gezellige woonstijl. We zien een variatie tussen warme, diepe tinten en natuurlijke materialen, waardoor er een sfeervol geheel ontstaat. Benieuwd naar hoe jij het hotelgevoel in huis kan halen met een hotel chique interieur? Je leest er alles over in deze blog!


Hotel Chique interieur woonkamer

Hotel Chique interieur woonkamer

Een gevoel van luxe

Je herkent vast het gevoel van rust dat je krijgt wanneer je een hotel binnenloopt. Dat gevoel is precies wat jouw Hotel Chique interieur moet uitstralen. Binnen deze woonstijl krijgt elk hoekje van de ruimte evenveel aandacht en zorg je voor een perfect gestylede ruimte, zoals je van een hotel gewend bent. Daarnaast is het belangrijk dat je meubels gebruikt die het ultieme comfort bieden. Een goed comfort zorgt immers voor een goede rust en ook dat is onmisbaar binnen deze woonstijl.


Hotel Chique interieur
Hotel Chique interieur

Shop jouw Hotel Chique woonkamer

  1. Design on Stock Hoekbank Vilaz
    Design on Stock Hoekbank Vilaz
  2. Fauteuil Bikta Grijs
    Fauteuil Bikta Grijs
  3. Sevn Hoekbank Soof
    Sevn Hoekbank Soof

Van materiaal en kleur tot aan jouw interieur

De luxe uitstraling en sfeer van Hotel Chique komen voort uit de gebruikte materialen en het oog voor detail. Je zet gemakkelijk de juiste toon met zitmeubelen die zijn bekleed met rijke stoffen, zoals velours of bouclé. Combineer deze met gouden accessoires en je bent al goed op weg naar jouw Hotel Chique interieur. Kleuren die we vaak terugzien bij de woonstijl hotel chique zijn: taupe, zwart, donkerblauw en donkergroen. De donkere kleuren worden vaak gebruikt op de wanden om de warmte en gezelligheid te versterken. De lichtere tinten zien we vaker terug in de meubels.


Andere materialen die niet mogen ontbreken zijn marmer en glas, deze voeg je gemakkelijk toe door bijvoorbeeld een marmeren tafel of een glazen vaas. Op vrijwel alle materialen zien we een soort glans of glinstering, dit versterkt het gevoel van luxe. Merken die goed passen bij woonstijl hotel chique zijn: Richmond, Rivièra Maison en Woood.


Hotel Chique accessoires
Hotel Chique accessoires

Shop jouw Hotel Chique accessoires!


Hotel Chique in de slaapkamer

Ook de slaapkamer is gemakkelijk om te toveren tot Hotel Chique. Dit is natuurlijk de plek waar je tot rust moet komen en het meeste kan genieten van Hotel Chique. Met een paar kleine aanpassingen aan jouw slaapkamer kom je vaak al een heel eind. Verf de wanden in bijvoorbeeld een donkere blauw of groen tint om de juiste sfeer te creëren. Kleed deze aan met een nieuwe boxspring en luxe sfeerverlichting. Zet om het helemaal af te stylen ook een velvet fauteuil in de slaapkamer!


Hotel Chique slaapkamer
Hotel Chique slaapkamer

Shop jouw Hotel Chique slaapkamer!

  1. Auping Ledikant Original incl. Hoofdbord Straight
    Auping Ledikant Original incl. Hoofdbord Straight
  2. Kayori Dekbedovertrek Kobe
    Kayori Dekbedovertrek Kobe
    € 299,95
  3. Boone Ledikantkast Studio Smart
    Boone Ledikantkast Studio Smart
  4. Kayori Dekbedovertrek Shizu Katoenperkal
    Kayori Dekbedovertrek Shizu Katoenperkal
    € 79,95
  5. Auping Ledikant Original incl. Hoofdbord Stitch 
    Auping Ledikant Original incl. Hoofdbord Stitch 

Warm geworden van alle ideeën?

Wil je Hotel Chique, maar weet je niet hoe chique? Plan een gratis adviesgesprek in met één van onze interieurstylisten. Samen creeëren we het interieur van je dromen!


Op zoek naar meer wooninspiratie?

Benieuwd naar alle woontrends of woonstijlen? Neem dan eens een kijkje tussen onze andere woonblogs.