×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.
Slaapkamer inrichting

Je slaapkamer inrichten

Sta je op het punt om jouw slaapkamer in te richten of een complete make-over te geven? In deze blog delen we de belangrijkste tips voor slaapkamerinrichting met de beste slaapkamer ideeën en laten we diverse slaapkamerstijlen zien. Zo maak jij de slaapkamer van je dromen!



Het belang van een goed ingerichte slaapkamer

Waarom is een goed ingerichte slaapkamer zo belangrijk? Gemakkelijk gezegd; het is de ruimte waar je de dag afsluit en een nieuwe begint. Een sfeervolle slaapkamer verbetert niet alleen je slaapkwaliteit, maar versterkt ook je dagelijkse welzijn. Stel je voor: elke avond terugkeren naar een oase van rust en ontspanning, afgestemd op jouw comfort en stijl. Bij Home Center vind je alles voor je slaapkamer bij ons Slaap Center XXL; van boxsprings tot dekbedden en hoofdkussens tot garderobekasten. Ook kun je bij ons terecht voor slaapadvies.

Slaapkamer plan

Begin bij het begin: planning en ontwerp

Elke succesvolle slaapkamer make-over begint met een plan. Kies eerst een stijl die bij jou past. Ben je iemand die rust vindt in minimalisme of iemand die voor warmte en gezelligheid gaat met rustieke elementen? Zodra je een stijl hebt gekozen, denk dan na over je kleurenschema. Kleuren hebben een directe invloed op je emoties; zachte, neutrale tinten kunnen een rustgevende sfeer neerzetten, terwijl levendige accenten energie en levendigheid toevoegen. Denk ook aan de indeling van je slaapkamer. De plaatsing van je bed, kasten en accessoires moet niet alleen mooi zijn maar ook praktisch. Wil je hulp bij de inrichting van je slaapkamer? Wij bieden gratis advies!

Plan interieur- of slaapadvies

Slaapkamerstijlen

Op zoek naar inspiratie voor het opnieuw inrichten van je slaapkamer, maar weet je niet welke stijl je moet kiezen? Geen zorgen, er zijn tal van stijlen om uit te kiezen, elk met zijn eigen unieke charme en kenmerken. Zoek naar sfeerbeelden van deze stijl op Pinterest, neem je moodboard mee naar onze winkel en inrichten kan beginnen.

Modern minimalistische slaapkamer

Een minimalistische stijl in de slaapkamer straalt rust en ruimte uit. In deze stijl kies je voor strakke lijnen, subtiele kleuren, functionele meubels en weinig accessoires. Het kleurenpalet bestaat uit grijs, wit, beige, zwart, bruin en gebruik accentkleuren zoals oudroze, zacht groen of taupe. Ook natuurlijke materialen zorgen voor rust, zoals hout, rotan en linnen.

Bohemien (boho) slaapkamer

Bohemien slaapkamers zijn kleurrijk, eclectisch en vol met leven. Deze stijl combineert natuurlijke materialen met rijke patronen en kleuren en straalt een wereldse vibe uit. Versier je kamer met veel textiel, zoals kussens, tapijten en gordijnen, voeg planten toe en kies voor kunstzinnige, handgemaakte decoraties.

Industriële slaapkamer

Industrieel design is geïnspireerd op oude fabrieken en industriële ruimtes. Het kenmerkt zich door ruwe texturen, zoals onafgewerkt hout en blootgesteld metaal. Het kleurenschema is vaak beperkt tot grijs, zwart en bruin. Voeg industriële lampen en meubels van gerecycled materiaal om deze stoere look compleet te maken.

Scandinavische slaapkamer

De Scandinavische stijl staat bekend om zijn eenvoud, functionaliteit en het gebruik van natuurlijk licht en open ruimtes. Het kleurenpalet blijft neutraal met veel wit, beige en licht hout. Deze stijl straalt rust en netheid uit, met comfortabele meubels en veel textuur in de vorm van wol en linnen.

Een tijdloze, klassieke slaapkamer

Klassieke slaapkamers zijn tijdloos en elegant, met een focus op harmonie en orde. Denk aan luxe stoffen, zoals zijde en fluweel, klassieke kunstwerken en verfijnde meubels met sierlijke details. De kleuren zijn vaak zacht en gedempt, met accenten van goud of zilver.

Stijl 1
Stijl 2
Stijl 3

Tips voor een luxe hoteluitstraling in je slaapkamer

Wil je elke nacht het gevoel hebben alsof je in een luxe hotel slaapt? Kies voor een groot bed met een opvallend hoofdbord. Gestoffeerde hoofdborden in rijke stoffen zoals velvet of fluweel voegen een luxe uitstraling toe. Als kleurbasis kies je voor warme, donkere kleuren, zoals donkergrijs, donkerblauw, donkerbruin en zwart. Deze kun je combineren met oudroze en okergele accenten. Kies voor veel textuur; luxe beddengoed, pluche sierkussens, gordijnen en leg onder je bed een hoogpolig vloerkleed. In een luxe hotelkamer worden harde en zachte lichten gemixt voor een sfeervolle uitstraling. Stijl het geheel af met decoratie voor een persoonlijke touch. Zo heb je een luxe hotel uitstraling in jouw eigen slaapkamer.

Slaapkamer meubels

Slaapkamermeubels: selecteren en plaatsen

Je bed is het middelpunt van je slaapkamer, maar hoe kies je het perfecte bed? Denk aan grootte, hoogte en het hoofdbord. Een goed gekozen bed kan de toon zetten voor de rest van de ruimte. Onze slaapadviseurs kunnen hulp bieden bij de aanschaf van een nieuw bed of matras. Ontdek ons gratis slaapadvies.

Daarnaast is opbergruimte cruciaal, vooral in kleinere kamers. Kies voor meubels die zowel stijlvol als functioneel zijn, zo zijn er bijvoorbeeld bedden met opberglades. En als je een werkplek creëert op de slaapkamer, zorg dan voor een duidelijke scheiding tussen werk en slapen, bijvoorbeeld met een roomdivider.

Verlichting en accessoires: de finishing touch

Kleed de slaapkamer aan met accessoires, breng sfeer in de slaapkamer met (dimbare) verlichting en natuurlijk een grote sfeerbepaler is een passend dekbedovertrek.

Verlichting speelt een cruciale rol in het neerzetten van de juiste sfeer. Een combinatie van taak-, sfeer- en accentverlichting kan je slaapkamer transformeren tot een multifunctionele ruimte die past bij elke stemming. Accessoires zoals kussens, tapijten, en kunstwerken voegen persoonlijkheid en warmte toe. Kies items die bij jou passen en sfeer brengen in je slaapkamer.

Bekijk de verlichtingcollectie
Kleine slaapkamer

Speciale tips voor kleine- en grote slaapkamers

Kleine slaapkamers vragen om slimme inrichting strategieën zoals multifunctionele meubels en de illusie van ruimte met spiegels en lichte kleuren. Ga de hoogte in met hoge kasten die weinig vloeroppervlak innemen, maar wel veel opbergruimte bieden. Zoek naar meubels die dubbel dienst doen. Een bed met ingebouwde opberglades biedt extra opbergruimte zonder extra ruimte in beslag te nemen. Zwevende planken en nachtkastjes kunnen de vloer vrijhouden en de kamer ruimtelijker laten aanvoelen. Extra tip: lichte kleuren laten een kleine ruimte groter en luchtiger aanvoelen, terwijl spiegels licht weerkaatsen en de kamer groter laten lijken.

Grotere slaapkamers kunnen grotere meubelstukken aan. Kies een groot bed of boxspring, een ruime kledingkast, of een grote, comfortabele fauteuil, loveseat of kleine sofa. Om de ruimte te vullen, kun je een groot vloerkleed onder het bed leggen. Dit voegt gezelligheid en warmte toe. Voor een persoonlijke touch kun je foto's, kunst en andere accessoires toevoegen.


Wil je een kledingkast op maat?

Bij Home Center kun je je eigen kledingkast op maat laten maken, zo kun je de ruimte optimaal benutten. Wij hebben de kastoplossing voor elke ruimte. Bij onze standaard kledingkasten heb je keuze uit verschillende maten, kleuren, handgrepen en meerdere indelingsmogelijkheden. Maar heb je een afwijkende maat of wil je de indeling helemaal zelf samenstellen? Kom langs in ons Slaapcenter XXL en stel samen met onze adviseurs jouw ideale kledingkast, inloopkast of linnenkast samen.


Wil je meer advies over het inrichten van je slaapkamer of wil je slaapadvies op maat?
Kom naar de winkel