×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

De woontrends van 2023, hier vind je ze! | Home Center

woontrends-2023

Woontrend 2023: kleur! Het nieuwe jaar staat in het teken van een interieur met uitgesproken kleuren. Organische vormen en aardse kleuren blijven populair, maar wij zien een verschuiving in het kleurenpalet. Waar minimalistisch modern, geometrische vormen, weelderige printjes en natuurlijke tinten geliefd blijven, zien we ook veel nieuwe stijlen voorbij komen! Ben jij ook zo benieuwd wat de woontrend 2023 is en hoe je deze toepast? Onze experts hebben de 5 nieuwste woontrends van 2023 voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder om inspiratie op te doen voor het (her)inrichten van je huis!

Wat zijn de interieurtrends van 2023?

De 5 meest populaire woonstijlen in 2023 zijn:

Colorful retro
Existential power
Heritage homage
Wabi Sabi
Sustainable hedonisme

1. Colorful retro woonstijl

Terug van nooit weggeweest, het retro interieur! Alleen dan met een extra fleurig tintje. In 2022 was de woontrend retro chique al te zien. De colorful retro woonstijl is net even anders. De colorful retro woonstijl herken je door een krachtig kleurgebruik, kwalitatief design en vrolijke prints. De perfecte combinatie van zachte materialen gecombineerd met harde materialen zoals velours. Voor het creëren van een colorful retro interieur kies je voor luxe woonaccessoires. Bonte kleuren, fluweel, patronen, velvet en keramiek behoren allemaal tot deze 70’s stijl. Als dat geen inspiratie geeft..

Wat betreft kleurgebruik, vergeet niet de petrol nuances te mixen met oranje. Om het geheel af te stylen maak je gebruik van kleurrijke decoratie, keramieken servies en de kleuren zeegroen en diep grijs. Ga jij voor de colorful retro stijl?

Colorful retro interieur

2. Existential power woonstijl

Bij deze ‘powerful’ woonstijl zullen komend jaar de kleuren groen en comfort centraal staan. Het oog wil ook wat, maar een huis is een thuis als je er op je gemak voelt. Zorg voor dat huiselijke gevoel met de natuurlijke structuren en reliëfs kenmerkend voor deze trend. Deze woonstijl heeft wel wat weg van de woontrend Jade Nature.

Duurzaamheid is een steeds belangrijker item in onze huidige maatschappij, dit geldt ook voor het interieur. Hoe fijn is het dan om met binnenshuis een steentje bij te dragen aan een bescherming van het milieu. Dat zit net even wat lekkerder. De materialen die je gebruikt voor deze interieurstijl zijn daarom van natuurlijke oorsprong en/of gerecycled. De woonaccessoires hebben een ruige uitstraling en zijn rots- en steenachtig.

Voor het kleurgebruik adviseren wij bruin- en groenkleuren, dus natuurlijke en gebalanceerde kleuren. Vul deze kleuren aan met donkere nuances die de kracht van de natuur vertegenwoordigen. Kies voor de dessins met natuurlijke structuren, reliëfs en veel planten. Organische vormen (zoals salontafels) en lava- en steenstructuren passen bij deze trend. Is de existential power stijl wat voor jou of ga je voor heritage homage?

Existential power interieur

3. Heritage homage woonstijl

Heritage homage, oftewel oud Hollands in een (zeer) chique jasje! Deze tijdloze woonstijl is eenvoudig te combineren en blijft geliefd. Een klassiek thema met een chique en elegante touch.

Kies voor traditioneel Nederlands en kies voor Heritage Homage. Vazen van porselein of glas mogen niet ontbreken in dit thema. Vul de vazen met takken, besjes of bloemen. Het kleurgebruik van deze woonstijl bestaat uit 3 hoekstenen. Delfts blauw, blush en goud. Aldus rijke kleuren. De hoeveelheid goud die je wil gebruiken, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Over het algemeen bestaan de materialen uit satijnen en fluwelen stoffen. Aldus heerlijk wonen. Is de heritage homage stijl iets voor jou?

Heritage homage interieur

4. Wabi sabi woonstijl

"Wabi sabi" is een Japanse term die ‘’schoonheid vinden in onvolmaaktheid’’ symboliseert. Wabi sabi verwijst naar een leven met nederigheid en eenvoud. Er is geen kant-en-klare manier om deze filosofie te vertalen naar de inrichting van je huis. Maar wij hebben een paar goede tips voor je!

Rauwe materialen zoals hout en steen, onbewerkte muren van baksteen of beton en aardse kleuren passen goed bij deze woonstijl. Marmer en steen in combinatie met zachte dekens en plaids zijn onmisbaar voor deze stijl. Het draait om het accepteren van imperfectie, dus ook in het interieur. De Wabi sabi stijl bestaat uit vergrijsde en warme aardekleuren in combinatie met afwisseling van ruwe en natuurlijke producten. Een opmerkelijk verschil tussen licht en donker kenmerkt deze woonstijl. Een ware inspiratie.

Organische vormen in de vorm van meubels zijn onmisbaar als het aankomt op wabi sabi. Denk bijvoorbeeld aan een organische eettafel. Vermijd vooral felle kleuren en drukke patronen! Uiteindelijk kent wabi sabi geen regels. Zie het als de kunst van imperfectie.

Wabi sabi interieur

5. Sustainable hedonisme woonstijl

Binnen deze rustgevende woontrend zien we voornamelijk het gebruik van zowel organische als strakke vormen. De vormen staan voor elegantie, kwaliteit, inspiratie en zijn doorgaans rond van vorm. Het belang van een langere levensduur voert de boventoon. Het kiezen voor kwaliteitsproducten moet centraal staan . Onze verwachtingen voor deze trend zijn hoog!

De kleurenkaart bevat drie rustige bruintinten, gecombineerd met vier grijsachtige pasteltinten. Bruine tinten worden versterkt door het gebruik van natuurlijke materialen, deze tinten variëren van licht tot donker. Accentkleuren zorgen ervoor dat het bruin ‘’vriendelijker’’ lijkt. Deze trend is vrij grafisch. Ons advies is om voor rustige dessins te kiezen, aangezien er veel verschillende kleuren in deze stijl voorkomen.

De natuurlijke, luxe producten zijn (indien mogelijk) milieuvriendelijk en staan voor duurzaamheid. Toch staat de hedonisme woonstijl voor kwaliteit en luxe, verlies dit niet uit het oog. Kies voor bewerkte en chique kasten en tafels. Ontdek glad hout, kurk, linnen, glad keramiek, gekleurd glas, transparant textiel, fijn leer en zachte kussens. Waar mogelijk gebruik je bio based (oftewel duurzame) woonaccessoires.

Colorful retro interieur

Interieur kleuren 2023

Meer is meer wat betreft de woontrends kleuren 2023. Dit jaar gaan we voor kleur, veel kleur. Kleur geeft persoonlijkheid en identiteit aan je interieur. Kleur kan een ruimte groter of kleiner doen lijken. Kleur roept positieve gevoelens en emoties op. Wie wordt er nou niet blij van zijn of haar lievelingskleur in de woonkamer of keuken? Genoeg redenen om dit jaar voor (meerdere) kleuren te kiezen!

Kleur van het jaar 2023

Wat zijn de interieurkleuren voor 2023?

Ben je op zoek naar een tint die kalmte uitstraalt? Kies dan voor de kleur van het jaar 2023, lavendel! Lavendel staat voor rust, evenwicht, positiviteit, vriendschap, schoonheid en werkt tegen stress. Na de chaos en onzekerheden van afgelopen jaren kunnen we wel wat ontspanning en harmonie gebruiken! Lavendel matcht met verschillende kleuren. Denk aan wit, grijs, groen, donkerbruin, okergeel en pasteltinten.

Tip: Vind je alle muren in de kleur lavendel te definitief? Je kunt er ook voor kiezen om de kleur van het jaar terug te laten komen in je woonaccessoires, bijvoorbeeld in een knusse plaid, gezellig kussen of mooie kaarsenhouder.

Aan de slag: woontrend 2023

Ben jij geïnspireerd geraakt door de woontrends van 2023? Bezoek onze enorme woonwinkel in Wolvega. Hier vind je meer dan 200 merken onder één dak. Onze gespecialiseerde interieurontwerpers en verkoopspecialisten helpen jou vrijblijvend met het vinden van de perfecte woonstijl voor jou. Vanaf 1 oktober 2022 is onze showroom ingericht met de woontrends van 2023, zo kun je de woontrend van 2023 met eigen ogen aanschouwen en een kijkje nemen.

PS: De woonstijlen ‘layered spaces’ en ‘quiet glamour’ zijn vanaf 1 oktober ook te bewonderen in onze showhal. Houd onze blog in de gaten voor de keukentrends van 2023, de slaapkamertrends van 2023 en de badkamertrends van 2023. Wil je de woontrends van 2022 nog even teruglezen? Lees onze blogs over de woontrends van 2022.

Advies woontrends 2023

Wil jij deskundig advies ontvangen om de trends voor 2023 door te voeren in jouw interieur? Maak een afspraak met één van onze stylistes voor de woontrends in 2023.
Vul hieronder je gegevens in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een afspraak.

Let op, de afspraak is pas definitief als je van ons een bevestiging hebt ontvangen.