×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

10 STYLINGTIPS KERSTBOOM

Het is weer tijd om de gezellige verlichting en mooie decoraties uit de kast te halen én de kerstboom op te zetten! Heb jij nog geen idee hoe jij dit jaar de kerstboom wil stylen? Wij helpen je een handje! Zo heb jij dit jaar een trendy kerstboom in huis.

De basis

Je kunt vast niet wachten met het optuigen van de boom. Kies je een kunstkerstboom of ga je voor een echte? Wanneer je kiest voor een echte boom, dan is het verstandig deze vanuit buiten eerst aan de veranderende temperatuur te laten wennen. Plaats de boom daarom in de garage of schuur, dit voorkomt naaldverlies. Als je boom een tijdje ingepakt heeft gezeten, laat dan de takken eerst een tijdje uitzakken of duw ze voorzichtig op hun plaats voordat je verder gaat. Neem voldoende tijd voor het opzetten van de boom zodat hij stevig staat en dus niet kan omvallen. Om het geheel af te maken maak je gebruik van een kerstboommand, kerstboomrok of gewoon een leuk plaid.

Nu de basis is gelegd, is het tijd om de boom te gaan versieren!

TIP #1 | check de lampjes

Lampjes maken de kerstboom. Het klinkt misschien suf, maar toch wordt het vaak vergeten. Voordat je de lampjes in de kerstboom plaatst: check of ze het doen! Je moet er toch niet aan denken dat wanneer je met zorg het lichtsnoer om je kerstboom heen hebt gedrapeerd, je er dan achterkomt dat ze kapot zijn?!

TIP #2 | 200 lampjes per meter

Hoeveel lampjes plaats je in je kerstboom? Een goede richtlijn hiervoor is om 200 lampjes per strekkende meter aan te houden. Een kerstboom van 3 meter heeft dus zo’n 600 lampjes nodig. Kies bij voorkeur een groen snoer, dit valt het minste op. Voor een energiezuiner en duurzame kerst, kies je voor ledverlichting. Je hebt deze in alle kleuren. De meest gangbare zijn warmwit ledlicht en koudwit ledlicht.

TIP #3 | lampjes bij de stam

Voor een mooi effect plaats je de lampjes zowel dichtbij de stam als in de buitenkant van de boom. Omdat het stopcontact vaak bij de vloer zit is het handig om onderaan te starten met de verlichting. Je kunt ervoor kiezen om de boom horizontaal te versieren of juist verticaal, van boven naar beneden. Hang de lampjes in de kerstboom terwijl ze branden en kijk regelmatig op een afstand om de verdeling te controleren.

vtwonen kerstboom

vtwonen

Kerstboom vtwonen

Home Center

TIP #4 | gebruik cadeaulint

Een leuke manier om een kerstbal op te hangen is met cadeaulint. Met dit lint geef je extra volume aan je kerstboom en heb je meteen extra decoratie! Het is ook erg handig en creatieve oplossing wanneer je geen kerstbalhaakjes in huis hebt!

Riviera Maison kerstballen

Rivièra Maison

kerst bij Home Center

Home Center

TIP #5 | ornamenten

Naast de traditionele kerstbal kun je tegenwoordig allerlei verschillende andere kersthangers in je kerstboom plaatsen. Ga voor eigentijdse persoonlijke ornamenten. Maak jouw boom authentiek en kies jouw favoriete kerstboomhangers en ornamenten.

Kerst ornamenten

Home Center

Riviera Maison kerstballen

Rivièra Maison

TIP #6 | DIY decoratie

Geef je kerstboom een persoonlijke touch door middel van eigengemaakte decoratie. Wij hebben gekozen voor feestelijke strikken, welke je gemakkelijk zelf maakt met alleen papier en ijzerdraadje. Knip het papier op formaat (10x15cm), maak een zigzag vouw met banen van 1 centimeter. Vervolgens draai je het ijzerdraadje om het midden van de strik en vouw je deze uit. Je kunt deze strikken aanpassen op je eigen woonstijl, elke kleur is mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan goud, paars groen of blauw.

Kerstboom versieren
Kerstboom versieren
Kerstboom versieren
Kerstboom versieren

TIP #7 | kerstbal dichtbij de stam

Om je boom optisch extra volume te geven plaats je een aantal kerstballen dichtbij de stam. Het is handig om met het plaatsen van de kerstballen bovenin de boom te beginnen, zo voorkom je dat je tijdens het decoreren een bal uit te kerstboom stoot.

TIP #8 | setje van 2 kerstballen

Onder het mom van "een is geen" kun je de kerstballen ook als setje van twee in de boom hangen. Dit zorgt voor een speels effect en geeft je boom dynamiek.

TIP #9 | pluimen

Een andere leuke tip voor in de kerstboom zijn pluimen. Dit is een creatieve vervanger voor de traditionele kerstslinger. Je kunt gebruik maken van droogbloemen, bessen takken of pluimen. Steek de takken van boven af schuin in de boom en creëer een mooie bloemenzee.

TIP #10 | mooiste items prominente plek

Geef je mooiste items een prominente plek en maak het daarna af met de andere decoratie. Op deze manier weet je zeker dat je favoriete items de show stelen en dat je een mooi uitgebalanceerde boom hebt!

Kerstboom Riverdale

Rivièra Maison

Kerstbom Riviera Maison