×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

DE ULTIEME KERSTTAFEL

Dineren aan een feestelijk gedekte tafel hoort echt bij de kerst en vooral met deze bijzondere feestdagen maken we net even wat meer werk van onze eettafel. In deze blog vertellen we je hoe je de ultieme kersttafel dekt aan de hand van een aantal styling tips.

TIP #1 | thema

Allereerst is het belangrijk om na te denken over een bepaald thema of kleurenschema voor de tafel. Dit zou je goed kunnen doen door te kijken naar de kleuren die je in de kerstboom hebt gebruikt. Zeker wanneer je kerstboom vlak bij de tafel staat is het mooi dat dit één geheel vormt en in elkaar overloopt.

TIP #2 | tafellinnen

Zodra je de kleuren hebt bepaald kun je beginnen met het decoreren van de tafel, te starten met het tafellinnen. De basis van je kersttafel is het tafelkleed. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal geen tafelkleed te gebruiken. Ga dan voor een tafelloper in combinatie met mooie placemats. Voor een speels effect maak je gebruik van verschillende kleuren en materialen.

De opties met servetten zijn eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld met stoffen servetten werken of met papieren servetten voorzien van een leuke kerstprint. Een combinatie hiervan is ook mogelijk; het ene servet bij het onderbord en het andere servet òp het bord gevouwen in een creatieve kerstcreatie zoals bijvoorbeeld een kerstboom of een strik. Voor extra decoratie kun je ook kiezen voor een servetring, dit geeft je servet een chique uitstraling.

vtwonen kersttafel

vtwonen

Kersttafel vtwonen

vtwonen

Shop tafellinnen

TIP #3 | servies

Wanneer het tafellinnen op tafel ligt is het tijd voor het servies. Start met een wit of zwart basisservies en de opties om te combineren zijn eindeloos! Het is belangrijk om eerst het servies, de glazen en het bestek op tafel te plaatsen voordat je de tafel gaat decoreren. Je dekt de tafel ook alvast met alle schalen die je denkt te gaan gebruiken tijdens het diner zodat je weet hoeveel ruimte je over houdt voor de decoratie. Bij het servies is het erg leuk om met verschillende hoogtes te werken waardoor ook direct het servies voor alle gangen op tafel staat. Denk hierbij aan een onderbord gevolgd door een dinerbord, kleiner bord en nog een kommetje. Bestek in zwart of goudkleur is momenteel echt trending!

Riviera Maison kerst

Rivièra Maison

Linnen en bestek vtwonen

vtwonen

Shop servies

TIP #4 | decoreren

En dan komt het leukste: het decoreren! Om een echte kerstsfeer op je tafel te creëren kun je gebruik maken van een dennentak of ander kerstgroen. Dit groen kun je vervolgens gaan decoreren met allerlei kerstdecoratie. Gebruik bijvoorbeeld kerstballen, mooie glazen ornamenten, een sierlijke ketting of een slinger.

Kersttafel Home Center

Home Center

Riviera Maison Hurricane De Noel

Rivièra Maison

Shop decoratie

TIP #5 | sfeerlicht

Wanneer alles op tafel geplaatst is kun je sfeerlicht aanbrengen. Voor een fijne en gezellige kerstsfeer laat je het licht in de ruimte gedimd en maak je gebruik van kaarslicht. Werk met verschillende hoogtes voor extra sfeer; laag op de tafel met kleine waxinelichthouders gecombineerd met hoge lichtpuntjes in de vorm van kandelaars.

vtwonen kersttafel

vtwonen

Riviera Maison Hurricane De Noel

Rivièra Maison

Shop sfeerlicht

TIP #6 | personaliseren

Je kunt je kersttafel super leuk personaliseren door middel van naamkaartjes, een menukaart of bijvoorbeeld een klein cadeautje op het bord voor iedere gast.

Personaliseren Riviera Maison kersttafel

Rivièra Maison

Personaliseren kersttafel Home Center

Home Center

TIP #7 | finishing touch

Om de tafel helemaal af te maken zijn er oneindig veel ideeën. De finishing touch is de laatste stap en dit zijn dan ook echt de details die het afmaken. Je kunt hierbij gebruik maken van bijvoorbeeld tafelconfetti, glitters of kleine sterretjes.

EXTRA TIP

Het opmaken van de borden kun je het beste doen in de keuken. Op deze manier hoeven de pannen niet op tafel te staan en heb je meer ruimte voor de kerstaccessoires. Want, aan een feestelijk gedekte kersttafel smaakt het kerstdiner nog beter!

We wensen je heel veel succes met het maken van jouw ultieme kersttafel!