×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

7 woonmerken waarvan jij niet wist dat ze Hollands waren

Bij Home Center heb je keuze uit meer dan 200 woonmerken. Maar wist je dat er ruim 50 uit Nederland komen? Van Fries design tot Limburgse ambacht. Een deel wordt ontworpen én geproduceerd in ons eigen kikkerlandje. Wij lichten 7 woonmerken uit waarvan je niet had verwacht dat ze een Hollandse oorsprong hadden!

#1 | Zuiver

De oorsprong van de meubels van Zuiver bevindt zich in ons eigen land. Ze zijn gevestigd in Westzaan, een klein dorpje ten noordwesten van Amsterdam. Betaalbaar Nederlands design is waar Zuiver voor staat. Maar niet alleen dat, Zuiver staat voor ‘Puur’. Voor hen betekent het fris, puur en authentiek design voor iedereen, maar niet zomaar iedereen. Zij geloven dat creativiteit de wereld comfortabeler maakt en een wereld creëert die we ons nooit hadden voorgesteld. Het gaat om design en functie, maar ook om ervaringen, herinneringen, comfort, het alledaagse, het ongewone en het onverwachte. Dat is ook zeker terug te zien in de meubelen. “Tomorrows designs for today’s interiors” is waar zij voor staan. Bij Home Center vind je de collectie van Zuiver op de afdeling Top Selected. Lees meer over Zuiver ➝


Zuiver bijzettafel

Bijzettafel Victoria

Zuiver vloerkleed

Vloerkleed Zest

#2 | Castelijn

Castelijn produceert al sinds 1958 tijdloze meubels die 100% in Nederland worden ontworpen én geproduceerd. Alle meubelen worden gemaakt in de fabriek in Roelofarendsveen, Zuid-Holland. Ze zijn dus al ruim 60 jaar een oer-Hollands bedrijf en het wordt nog steeds door familie Castelijn bestuurd. Door de jaren heen hebben zij een divers assortiment aan meubels gecreëerd. De collectie bestaat uit tafels, bureau's en maatwerkmeubilair, maar het merk staat vooral bekend om haar kasten. Ieder meubel is uniek in zijn uitstraling en vormgeving.

Castelijn is een waar voorbeeld voor Dutch Design. De moderne designmeubelen van Castelijn zijn allemaal ontworpen door Nederlandse ontwerpers, zoals Gijs Bakker, Karel Boonzaaier en Dick Spiekenburg. Je vindt de collectie van Castelijn bij onze Design afdeling. Aan eyecatchers zal het niet ontbreken, want wij hebben vaak unieke items op de showroom staan, zoals de RP-leunkast met een silhouet als deur. Bekijk een deel van de collectie online.


Castelijn Pallone

Castelijn

Castelijn sfeer

RP-Leunkast



Wist je dat...?

Nederlandse meubelmerken hebben een rijke designtraditie en staan bekend om hun tijdloze ontwerpen. De meubelen zijn stijlvol, elegant en passen in vrijwel elk interieur. Bovendien zijn veel van deze meubels echte eyecatchers die de aandacht trekken.



#3 | Leolux, een oerhollands designmerk

Leolux, het bekende designmerk, is opgericht in 1934 en afkomstig uit Zuid-Nederland. Voorheen heette het bedrijf dan ook de ‘De Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek’. Rond de jaren 60 werd de naam veranderd in Leolux om een breder internationaal publiek te trekken. De productie van de designklassiekers vindt plaats in de fabriek in Venlo, Limburg. De Leolux collectie wordt dus ontworpen en geproduceerd op Nederlandse bodem.

Het Leolux assortiment bestaat uit fauteuils, stoelen en banken met een hoog zitcomfort. Ieder meubel heeft zijn eigenzinnige en unieke kenmerken. Ook hebben zij verschillende soorten tafels, verlichting, vloerkleden en accessoires.

Ontdek de kleurrijke en inspirerende wereld van Leolux op maar liefst 1.200 vierkante meter in onze Leolux Select Store. Met de complete Leolux collectie en een gedegen advies van onze design adviseurs. Bij Home Center vind je het grootste Leolux Center van Noord-Nederland met de totale collectie, en daar zijn we trots op! Neem een kijkje op de afdeling Leolux ➝


Leolux bank

Kikki bank

Leolux fauteuil

Pallone Pa fauteuil

#4 | Auping

Al ruim 130 jaar is Auping een expert op het gebied van slapen. In 1888 ontwierp oprichter Johannes Auping het eerste Auping ledikant. Dit was meteen een succes. Later kreeg hij de opdracht om deze aan te passen voor het Amsterdamse Burgerziekenhuis. Het ledikant die hij ontwierp was een hygiënisch en praktisch bed, voorzien van een spiraalbodem. Deze bedden zouden de huidige stromatrassen vervangen.

Auping heeft dus een rijke historie, maar zet zich ook in voor een duurzame toekomst. Ze dromen namelijk van een uitgeruste wereld. Mensen goed laten slapen, maar ze gunnen de wereld ook wat rust. Daarom produceren ze de bedden in ons eigen land, namelijk in de fabriek in Deventer. Dit doen ze zo duurzaam mogelijk en met zo min mogelijk verspilling. In 2020 lanceerde ze het allereerste 100% circulaire matras ter wereld, namelijk de Auping Evolve. De complete collectie van Auping is te vinden op de eerste etage op onze afdeling Slaap Center XXL. Hier staan onze slaapexperts voor je klaar voor persoonlijk en deskundig slaapadvies. Lees meer over Auping.


Auping bed

Auronde bed

Auping boxspring

Auping Boxspring

#5 | Easycanvas

Van wereldsterren tot wereldkunst, EasyCanvas uit het Friese Gorredijk heeft hier een prachtig assortiment in. Luxe wandpanelen, trendy wandcirkels, meesterlijke werken en groots behang. Er is genoeg keuze om kunst aan je woning toe te voegen. Alle wanddecoratie wordt geproduceerd in Nederland en verstuurd over de hele wereld.

Een populaire collectie is de ‘oude meesters op canvas’. “Meisje met de parel”, “Het Melkmeisje” en de “Nachtwacht” worden haarscherp gedrukt op behang, canvas en wandcirkels. Hiermee haal je een echt stukje oer-Hollandse geschiedenis in huis! Bekijk hier assortiment van EasyCanvas online ➝


Easycanvas wandpaneel

Brigitte Bardot wandpaneel

Easycanvas wandcircels

Meisje met de parel

#6 | Pilat&Pilat

De meubels van Pilat&Pilat zijn stoer, Fries en duurzaam, maar ook warm, rijk en vertrouwd. ‘Alles draait om mensen bij Pilat&Pilat’. Niet voor niets krijgen alle modellen de naam van een familielid. De meubels van Pilat&Pilat vinden hun oorsprong nog altijd in Twijzel, Friesland. In de studio wijden de ontwerpers zich dagelijks aan de verfijning van nieuwe meubels. Eigenzinnig van vorm, stralend in eenvoud, tijdloos en duurzaam. Dat tekent de Famylje Collectie.

Een greep uit de Famylje collectie is de kast Elfriede, dit prachtige exemplaar kan ook gebruikt worden als roomdivider. Hangkast Meint is een eyecatcher op zich, opvallend zijn de schuifdeuren die zijn opengewerkt. En niet te vergeten natuurlijk de eettafel Pake Sytse. Deze eettafel is ovaal, van prachtig hout en biedt zitplekken voor de hele familie. Neem een kijkje bij onze afdeling Pilat&Pilat ➝


Pilat&Pilat Pake Sytse

Pake Sytse eettafel

Pilat&Pilat kast

Kast Elfriede

#7 | WOOOD

Stoer, eigentijds en aantrekkelijk, dat is meubelmerk WOOOD. Door pure materialen, zoals massief grenen- en eikenhout te combineren met Nederlands vakmanschap, ontstaat er keer op keer een uniek design. Al sinds 1980 worden de robuuste meubelen van WOOOD door heel Nederland verkocht, destijds gebeurde dit vanuit huis. Tegenwoordig wordt nog steeds meer dan 60% geproduceerd in hun eigen fabriek in Zwaagdijk, Noord-Holland. Dit maakt het een echt Hollands merk. De drie o’s in WOOOD representeren de drie broers die in 2001 het familiebedrijf over hebben genomen van hun vader. Alle meubelen hebben een natuurlijke uitstraling en dat is kenmerkend aan het merk WOOOD. Online hebben wij een greep uit de collectie, laat je inspireren door onze WOOOD collectie in onze winkel.

WOOOD bank

WOOOD hoekbank

WOOOD bijzettafel

Bijzettafel Mesa