Landelijk interieur

Artikelen 1 tot 40 van 1753 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Landelijk interieur

In een landelijk interieur wordt het gevoel van het vrije buitenleven naar binnen gehaald. Rust, ruimte en eenvoud staan hierin centraal en dat zie je terug in het neutrale kleurenpalet waarin aardetinten de boventoon voeren. Organische vormen, grove structuren en doorleefde, onafgewerkte materialen kenmerken het landelijke interieur. Leefbare nonchalance - zo zou je het kunnen noemen.

Hoe ziet een landelijke woonkamer eruit?

In de eenvoudige sfeer van het landelijk interieur staan functionele, comfortabele meubels centraal. Denk hierbij aan royale hoekbanken in linnen en ruime fauteuils waarin je heerlijk kunt wegkruipen. Ook grote kasten met veel opbergruimte, zoals de buffetkast, vervullen een centrale rol in het landelijk interieur. Warmte wordt bij voorkeur geboden door een open haard. Stijl het geheel af met robuuste kandelaars, sierkussens in linnen of katoen, zachte schapenvachten en warme wollen plaids. Maar houdt het gebruik van accessoires beperkt, anders verlies je de rust en eenvoud die juist zo hoort bij het landelijk interieur.

Hoe ziet de landelijke keuken eruit?

De keuken vormt van oudsher het hart van het landleven. Dit is de plek waar iedereen samen kwam na een lange dag werken op het land om te eten en bij te praten. De landelijke keuken staat dan ook gelijk aan warmte en gezelligheid, zeker wanneer de keuken en de woonkamer in elkaar doorlopen en hierdoor een leefkeuken ontstaat. De eenvoudige stijl van het buitenleven zie je in de landelijke keuken van tegenwoordig terug in het gebruik van hout en natuursteen. Eenvoud in ontwerp geven de landelijke keuken de finishing touch.

Landelijk interieur: industrieel of toch romantisch?

Het landelijk interieur is goed te combineren met allerlei andere woonstijlen. Houd je meer van een stoer interieur, kies dan voor grove materialen en combineer ze met de ruige materialen van een industrieel interieur. Denk bijvoorbeeld aan lockers, metalen kisten of aluminium stoelen. Hou je meer van een romantisch of brocante? Combineer dan rieten manden, sierkussens met kant of gehaakte plaids met zachte pasteltinten.

Landelijke merken

Op zoek naar landelijke meubels en accessoires? Deze merken ademen de landelijke sfeer:

Om u een betere shopbeleving te bieden maken wij gebruik van cookies. Meer informatie >