Landelijk

Landelijk sfeer
Landelijk leven met Home Center

De landelijke stijl kenmerkt zich door het natuurlijke en ruwe karakter. Een landelijk interieur straalt rust, vrijheid en warmte uit. Met een landelijk interieur kom je thuis helemaal tot rust. De landelijke woonstijl kenmerkt zich in een leefbare nonchalance, het mag een beetje ‘on-af’ ogen. De energie is open, met een zweem van romantiek. Het is het type interieur waarin je je direct thuis voelt en met je voeten op de bank kruipt.

Landelijke materialen

In een landelijk interieur vind je pure materialen, deze materialen zijn direct uit de natuur toegepast zonder dat deze bewerkt zijn. Het meest gebruikte materialen is hout, bijv. houten kasten en houten tafels, maar je komt ook andere natuurproducten tegen. Zoals diverse soorten hout, steen, linnen, katoen, geweven stoffen en ook dierenvachten. Op de vloer in een landelijke inrichting wordt vaak de voorkeur gegeven aan hout. Ook hierin kun je varieren; van “oud” hout tot aan licht hout of white/grey-wash hout. 

Landelijke kleuren

In een landelijk interieur wordt veelal gebruikt gemaakt van neutrale (rustige) tinten, zoals wit, grijs, bruin, taupe, zand en linnen.  Om het interieur iets meer kleur te geven worden deze kleuren gecombineerd met o.a. vergrijsde kleuren, blauw-tinten, pasteltinten en bijvoorbeeld crème geel.

Landelijk wonen: je kunt alle kanten op!

Het landelijk interieur is goed te combineren met allerlei andere woonstijlen. Houd je meer van een stoer interieur, dan zijn de meer onafgewerkte, ruige materialen en kleuren voor een landelijk interieur ideaal. Denk bijvoorbeeld aan lockers, metalen kisten, aluminium stoelen, kasten van sloophout of zitkussens van jute postzakken. Hou je meer van een romantisch en/of brocant landelijk interieur? Combineer dan bijv. linnen, wol, katoen, kant en gehaakte plaids. Of combineer diverse tinten wit en zachte pastelkleuren met elkaar. 

Home Center biedt een ruime keuze aan landelijke meubelen, hierbij valt te denken aan Henders & Hazel, Rivièra Maison, Profijt Meubel en Riverdale.

Artikelen 1 tot 40 van 2032 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Om u een betere shopbeleving te bieden maken wij gebruik van cookies. Meer informatie >