Sfeerhaarden Center

Sfeerhaarden Center heeft een zeer grote collectie in sfeerhaarden o.a. bio-ethanol haarden, elektrische haarden, gashaarden en houthaarden! Gratis levering aan huis door heel Nederland!

 

Bio-ethanol haarden

Bio-ethanol branderEen bio-ethanol sfeerhaard brand op zuivere brandstof, dit is veel schoner dan hout of olie. Het is zelfs iets schoner dan gas. Bio-ethanol is feitelijk ethanol, een soort alcohol. Deze brandstof is gemaakt van biologische producten zoals bijvoorbeeld mais, suikerriet of suikerbiet. Via gisting wordt van de suiker/mais, ethanol gemaakt. Na de destillatie wordt dit verkocht als bio-ethanol.

Het grote voordeel van een bio-ethanol haard is (naast dat het brand op zuivere brandstof) dat je geen schoorsteen nodig hebt, de ethanol haard geeft geen roet af. Maar het blijft wel vuur. Bij gebruik van de haard, zal de lucht in je kamer langzaam maar wel zeker ontdaan worden van de zuurstof en zal de concentratie CO2 stijgen. Als je een bio-ethanol sfeerhaard gebruikt, is het belangrijk om altijd goed te ventileren.

Een bio-ethanol sfeerhaard heeft een vermogen van zo'n 1000-3000 watt. De warmte van een bio-ethanol haard is zelf te regelen, via een schuif. Als je de schuif helemaal open zet, brand de haard op vol vermogen. Hoe meer je de schuif dicht zet, hoe minder de haard brand.

Bij het kopen van een bio-ethanol haard moet je letter op het vermogen en van de haard. Dit bepaalt de warmte van de haard. Hierbij moet jezelf afvragen of de haard wel in de kamer past. Daarnaast is de inhoud van het reservoir van de bio-ethanol haard ook van belang. Daarmee weet je hoe lang de haard kan branden, zonder dat deze bijgevuld hoeft te worden.

Elektrische haarden

Elektrische haardenElektrische haarden zijn aangesloten op het lichtnet. Het vlambeeld wordt gecreëerd door lampen met een draai-element. Door deze lampen ontstaan een realistisch vlammeneffect. Het enige wat je nodig hebt voor een elektrische haard, is een geaard stopcontact. Het mooiste is als deze zich achter de schouw bevindt, daar er dan geen snoeren zichtbaar zijn. De elektrische haarden hebben een snoer van ongeveer anderhalve meter nodig.

Zodra je de haard hebt aangesloten op het lichtnet, kan de haard gebruikt worden. De elektrische haarden hebben diverse functies, zoals een afstandsbediening, regelbare vlammen en nog veel meer. Alle elektrische haarden hebben een verwarmfunctie, maar deze kan ook uitgeschakeld worden. De elektrische haarden verwarmen tot maximaal 2000 watt.

Stroomverbruik elektrische haard:
Vlammenspel ca. € 0,05 per uur
1000 W verwarming ca. € 0,25 per uur
2000 W verwarming ca. € 0,50 per uur

In de ruime showroom staan meer dan 100 haarden. Sfeerhaarden Center is dealer van o.a.: Ruby Fires, Faber, Dru, Kaol-Fire, Element4 etc.

Voor de complete collectie klik hier!

De afdeling Sfeerhaarden Center bevindt zich op de begane grond in Home Center.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Om u een betere shopbeleving te bieden maken wij gebruik van cookies. Meer informatie >