Home Center
Frisaxstraat 12
8471 ZW Wolvega
T. 0561 61 61 61

Duurzame energie d.m.v. 15.000 zonnepanelen

Wolvega, 9 februari 2017


Spelers Heerenveen openen grootste zonnedak van Nederland


Op donderdag 9 februari jl. is het grootste zonnedak van Nederland, op Home Center in Wolvega, officieel geopend door de volledige selectie van sc Heerenveen. Met het inpluggen van hun elektrische auto's aan de oplaadpunten op het parkeerterrein van Home Center was de ingebruikname van de groene stroom, afkomstig van de zonnepanelen, een feit.

Met maar liefst 15.000 zonnepanelen op het dak van Home Center wordt bijna 4 megawatt aan duurzame stroom opgewekt. Een deel van deze stroom wordt door Home Center zelf gebruikt. Een ander deel wordt beschikbaar gesteld aan bezoekers van Home Center. In totaal staan er 72 oplaadpunten voor auto's en 44 oplaadpunten voor E-bikes op ons parkeerterrein waar bezoekers vanaf nu elektrische voertuigen volledig kunnen opladen aan de groene stroom van ons dak. Het laatste en grootste deel van de opgewekte groene stroom wordt teruggeleverd aan het net, waardoor ongeveer 1200 gezinnen kunnen profiteren van de groene stroom van Home Center.

Het grootste zonnedak van Home Center is het resultaat van een unieke samenwerking met GroenLeven, leverancier van zonne-energiessytemen, die het project van begin tot eind heeft begeleid. Friese nuchterheid, spirit en ambitie is wat de drie partijen, GroenLeven, sc Heerenveen, en Home Center, met elkaar verbindt. selectie sc Heerenveen in Home Center

Gratis oplaadpunten voor elektrische auto & fiets


Met maar liefst 15.000 zonnepanelen op het dak wordt Home Center nu voorzien van duurzame stroom. Als bezoeker kun je hiervan profiteren door gratis je eigen hybride of elektrische auto op te laden! In totaal staan er vanaf heden 72 oplaadpunten op onze parkeerterreinen, opgeleverd door Laadpaal24. Ook voor bezoekers die per E-bike komen zijn er oplaadpunten geplaatst.

Wil je thuis profiteren van groene stroom van Home Center? Kijk op de website van ENGIE voor meer informatie

Verbouwing onder het dak

Ook onder de daken van Home Center heeft een grote verbouwing plaatsgevonden. Door de nieuwe aangelegde mainstreet van 650 meter lang en 5 meter breed is het een stuk overzichtelijker geworden. Vele afdelingen zijn aangepast en soms ook verplaatst. Ook is er veel nieuws bijgekomen, zoals een compleet vernieuwde vtwonen afdeling en diverse inspiratiehuizen met de laatste woontrends!

Zonnepanelen dak Home Center Zonnepanelen dak Home Center

Om u een betere shopbeleving te bieden maken wij gebruik van cookies. Meer informatie >